Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Mer ekologisk/kravmärkt mat i förskolorna och skolorna!

Sammanfattning

Vid tillverkning av ekologiska och kravmärkta produkter ser man till att det inte förekommer gifter eller kemikalier. Det innebär att produkterna är det allra bästa för människans hälsa. Det betyder också att oekologisk mat allt som oftast innehåller dåliga ämnen för oss människor och i längden kan leda till olika sjukdomar. Därför är det av allra största vikt att maten på våra barns förskolor och skolor är ekologisk!

Beskrivning

Hej!

Min fråga gäller andelen ekologisk mat på förskolorna och grundskolorna runt om i Borås stad. På vissa förskolor och skolor finns mycket större andel ekologiska produkter än andra förskolor/grundskolor. Hur kan det vara på det här sättet och varför satsar man inte helt enkelt på att öka andelen ekologiska produkter överallt?

Många färska studier har visat att oekologiska produkter är farliga för människan eftersom de innehåller stora mängder kemikalier, tillsatser och gifter. Största delen av produkterna som inte är ekologiska är farliga för oss. Man kan bara se till alla människor som idag drabbas av alla möjliga sjukdomar samt se till hur många fler människor som drabbas av cancer idag.

Mot bakgrund av ovanstående tycker jag att det borde vara självklart för en så bra kommun som Borås att se till att ALL mat på förskolor och skolor är ekologiska och helst av allt också kravmärkta då kravmärkta produkter är det allra bästa. Det finns inget som påverkar vår hälsa i så stor grad som det vi äter. Det vi äter bidrar i stort sett helt och hållet till vår hälsa. Hur vill ni att befolkningen i Borås stad ska må? Vill ni att vår framtid ska växa upp med flertalet sjukdomar? Eller vill ni ha en frisk befolkning? Sjuka människor kostar samhället mer än att få in ekologisk mat. Därför borde det vara ett enkelt val att se till att all mat är ekologisk. Det är helt galet att skolmaten idag ser ut som den gör. Det förekommer oekologisk kött/korv, oekologiska frukter osv osv. För mig som är insatt i ekologisk mat och vet hur mycket skit rent ut sagt oekologisk mat innehåller, är det helt sanslöst att skolmaten ser ut som den gör idag. Så snälla lyssna till det jag skriver och se till att mer mat och gärna all mat i våra förskolor och skolor är ekologisk. Det finns absolut inga nackdelar med det, inte ens ekonomiska eftersom ekologisk mat bidrar till en god hälsa hos hela vår befolkning! Jag bidrar gärna med mer information eller hjälper gärna till med detta om jag kan.

Länk(ar) till relaterad information

Kommentarer