Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Bussar till våra fina skidspår

Sammanfattning

Jag tycker att tillgängligheten till Borås stads fina skidspår bör öka och jag tänker då på bussar till och från Borås resecentrum eller Södra torget.

Beskrivning

Min motivering
1 Familjer utan bil kan ta sig ut och få fina upplevelser på skidor, tänker på skidspår som Hestra, GIF stugan, Ymer, Nordtorp mfl.
Många unga idag har inte stått på ett par skidor nästan då det är svårt att ta sig ut.

2 Många göteborgare jag pratat med vill gärna åka skidor och det finns inte många anläggningar i Göteborg (om man bortser från Kviberg). Marknadsför Borås som längdskidsstad, då många konstsnöspår, som håller hög klass, finns här. Hotell+Busstransfer till skidspåren, då många i Göteborg inte har bil men vill kanske träna till Vasalopp eller bara komma nära naturen på en skidtur). Tänk en tur på skidor och sen tillbaka till Hotellet med "After ski"

3. Vi som inte vill trängas på parkeringar utan vill göra det lätt och ta bussen. Då är det lätt att hitta dit då bussen kör dit.

Det går kanske inte att ha en buss till varje anläggning men kanske ett rotationssystem med två bussar som åker där det finns mest snö/längst spår.

Självklart hänger det på snömängd men det hade varit skoj om detta var möjligt att genomföra, kanske med någon form av bokning/biljettköp några dar innan.

Kommentarer