Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Ny busslinje mellan Borås Resecentrum, Södra Torget och Högskolan i Borås

Sammanfattning

Mitt förslag är att skapa en ny busslinje mellan Borås Resecentrum, Södra Torget och Högskolan i Borås, antingen bara mellan dessa tre hållplatser eller vidare till andra hållplatser också.

Beskrivning

Jag har studerat på Högskolan i Borås i knappt än månad, ändå känner jag mig irriterad på att jag måste hoppa av en buss vid Resecentrum, ta en buss därifrån till Södra Torget och sedan hoppa på en tredje buss till Högskolan, om jag inte väljer att gå. Nu är jag ändå en boråsare som känner till området, tänk vad krångligt det kan vara för studenter som aldrig tidigare varit i Borås.

Med Borås som årets Studentstad 2020-2021 så tycker jag att det låter konstigt att det inte finns en direkt förbindelse mellan Resecentrum/Centralen och Högskolan vars arbete har fått oss detta pris. Jag tycker det låter förunderligt att det till Högskolan bara går tre bussar, två stadsbussar från Södra Torget och en landsvägsbuss från Resecentrum, men jag tycker det är lite onödigt att ta en buss till Tosseryd bara för att snabbt och enkelt ta sig till Högskolan.

Mitt förslag är det skapas en linje mellan Resecentrum/Centralen som går via Södra Torget till Högskolan i Borås. Denna linje skulle antingen kunna vara en direkt linje med Resecentrum och Högskolan som start/ändhållplats som kan användas av alla, eller en linje som efter Högskolan fortsätter vidare någon annanstans och att bussen då skriver ut "via Högskolan" på samma sätt som 2: Tullen skriver ut "via Resecentrum". Detta skulle göra Borås lättare att navigera för studenter som i framtiden kommer fortsätta att nämna Borås som en fantastisk stad.

Kommentarer