Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Nyårsfirande - pyroteknik

Sammanfattning

Förslag om förbud mot fyrverkerier och raketer inom Borås Stad.

Beskrivning

FÖRBJUD SKITEN!
Ja, alltså fyrverkerier och raketer. Stoppa alla skjutgalna människor under nyårshelgen!
Jag är ingen glädjedödare, men denna tradition, som inte ens har särskilt många år på nacken, ställer till med stor skada varje år. Tama och vilda djur får ett helvete och ett antal hundar, katter och vilda fåglar stryker med varje nyår. Hur mår t e x våra vackra fåglar i Viskan under denna kväll.
Människor inom autismspektrat och med andra diagnoser och syndrom har ett helvete liksom människor med PTSD och krigstrauman. Allt för att x antal människor ska få roa sig helt hänsynslöst under några minuter.
Sen har vi de som inte kan hejda sig utan börjar skjuta redan några dagar efter julafton. Vad de skjuter vet jag inte men i går natt lät det som om de kastade handgranater här i trakten.
Både maken och jag har upplevt flera nyårsaftnar med väldigt rädda hundar. Vi har tillbringat dessa instängda, med drogade djur, hög musik och noga inplanerade rastningar. Vi kan leva med det, men lidandet för djuren har gjort ont i hjärtat. Vår nuvarande hund bryr sig inte särskilt mycket men vi är ytterst noga med att skydda honom från att bli skräckslagen. Det funkar iofs, men ska vi verkligen behöva göra det för att ett gäng människor ska bränna hundratals kronor på en kvart? Är det ens logiskt eller lämpligt?
Nuvarande lagstiftning om förbud att skjuta i tätbebyggt område och krav på utbildning är väldigt tandlös och fungerar inte. De som envisas med att skjuta raketer bryr sig inte och vår hårt arbetande polis har betydligt allvarligare brott att ta itu med.
I år står vi dessutom inför det faktum att vården har mer än nog av patienter att vårda. De behöver inte få in en enda "raketskadad" person att ta hand om, de har fullt nog som det är. I år har jag, dessutom, sett fler nyheter om att det kastas pyrotekniska prylar mot människor, bilar och djur, än någonsin förr. Är det kul? Att medvetet försöka skada andra?
Nej, en jävla idioti är vad det är! Samtidigt som de oseriösa och ansvarslösa försäljarna av raketer gnuggar händerna medan dollartecknen rullar i ögonen.
Dessutom, i dessa tider av miljömedvetenhet och miljötänk där Borås ligger mycket långt framme, är raketer en mycket förlegad tradition som helt klart bidrar till miljöförstöring.
Förbjud skiten!!

Kommentarer