Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Ny basketarena

Sammanfattning

Under en tid tillbaka har basketen i bygden glatt medborgare och gett stora rubriker i nationell media! Det är nu en unik möjlighet att sätta Borås på idrottskartan på allvar och visa att stad och medborgare står bakom detta genom att bygga en modern arena som sammanfogar invånare i glädje o stolthet över sin stad!

Beskrivning

Mitt förslag är naturligtvis på idéstadiet och inte i detalj färdigt.
En inomhusarena för basketen skulle få genomslag då inte många städer i Sverige kan ståta med det! Norrköping har en bra men där hakade inte kommunen på utan det blev en privat lösning. Trots marginellt publikintresse jämfört med Borås så har man där fått det att gå runt ekonomiskt.

En basketarena ska byggas med integrerad restaurang och med fokus på publikupplevelse, stämning och tillgänglighet för träning och evenemang. Ett modernt skyltfönster med plats för ca 5000 personer skulle också intressera större evenemang som konserter o liknande där Borås Arena visat sig vara för stor. Det skulle även lösgöra halltimmar i andra hallar när basketen koncentreras hit både för bredd som elit. Basketen är på ordentlig frammarsch men har nationellt sett varit i idrottens bakgård när det gäller städers prioriteringar! Borås Stad skulle kunna gå i bräschen för en ny ordning och stolta kunna anordna nationella evenemang av rang med väldigt liten risk ekonomiskt jämfört med andra projekt! Övertygad om att näringslivet är helt med på noterna och ser möjligheterna i ett sånt här projekt!

Detta är en inledande tanke för att få igång tankarna och se möjligheterna. Skriver som engagerad ledare och medlem men skriver inte detta från föreningen utan det ska ses som en medborgares enskilda e-petition!

Kommentarer

Lars Ljunggren 2014-01-19
Jag stöder förslaget, fantastisk initiativ.
Lotta Runeson 2014-01-22
Stödjer verkligen detta förslag!
Jens Peterson 2014-01-17
Ja! Mkt bra initiativ!
Magnus Stråhle 2014-01-17
Jag stödjer förslaget.
Bamse Ekengren 2014-01-17
Tycker det är givet att basketen ska ha en ny hall. Kan Borås hc och Elfsborg få nytt så!!
Jussi Keinänen 2014-01-17
Mer sport åt Boråsarna!
Tommy Silfver 2014-01-18
Detta är något som Borås stad saknar. Vi har då en arena i rätt storlek för både fotboll (boråsarena) Hockeyn (ishallen) friidrotten (ryahallen) Handbollen (Boråshallen) basketen den nya hallen, samt att Borås stad får två bra inomhushallar att ha evenemang i. / TommyS
Axel Norén 2014-01-18
Även om otaliga minnen från gamla halle. gör det svårare att byta så är det dags för borås basket att få utvecklas i lokaler värdiga deras insatser!
Lars Ljunggren 2014-01-19
Jag stöder förslaget, fantastisk initiativ.
Lotta Runeson 2014-01-22
Stödjer verkligen detta förslag!