Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Mer belysning i Gingri och sänkt hastighet

Sammanfattning

Sänkt hastighet i etapper innan husen tar vid intill vägen och fler lampor innan och upp i backen mot Gretlanda för att undvika olyckor på vinterhalvåret då det är helt svart när barnen väntar på skolbussen.

Beskrivning

Jag önskar det hade varit mer belysning på vissa ställen i Gingri. Vintertid är det helt svart när jag följer mina barn till skolbussen på morgonen. Man ser inte ens sin egen hand eller sina barn.
Bilarna kör som galningar och det är många kurvor på vägsträckan. Det borde finnas åtminstone några lampor från gravfältets början och uppåt i backen när man kör mot Gretlanda. Hastighetsskyltarna verkar inte folk uppmärksamma alls när de kommer från Gretlandahållet , ner för den långa backen. Här har folk oftast runt 90 km/h och de verkar missa hastighetsskyltarna som därför absolut borde lysas upp då det övergår till 50 km/h och är väldigt kurvigt strax efter backen. Då de flesta bilister inte håller hastigheten borde man även sänka till 30 km/h då det finns många barnfamiljer i husen intill vägen. Det verkar inte som att någon tänker på att det finns ett hyreshus/flerfamiljshus jämte vägen och om det hade stått på ett bostadsområde med flera sådana hus hade det säkert varit 30-gräns.
Hjälp nu till att minska risken för att det ska ske en olycka nästa vinter.

Kommentarer