Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Cykelbana Borås-Viskafors

Sammanfattning

Knyta samman cykelbanan mellan Borås och Viskafors vid Borås ridhus.

Beskrivning

Efter att ha cykelpendlat några gånger mellan Borås och mitt jobb på Viskaforsskolans kök i Viskafors - skulle det vara tacknämligt om cykelbanan knöts ihop ordentligt.
Cyklar man från Borås till Viskafors så fortsätter cykelvägen fram ett stort grusområde. När man väl har passerat det så får man välja att
1. Antingen cykla med bilarna uppe på gamla varbergsvägen - ta sig över vägen för att sedan skynda sig över av- och påfarter till 27:an som knyts samman vid de två cirkulationsplatserna och nästintill hoppas på att bilisterna ska få syn på en.
2. Cykla mellan paddockarna bakom Borås ridhus och cykla en liten bit cykelbana för att sen korsa samma i många fall vanskliga väg förbi på- och avfarter till 27:an.

Resten av cykelvägen är kanon, det vill jag påpeka. Men jag tror det gagnar både cyklister och bilister om cykelbanan knyts samman ordentligt - så det är glasklart vart man ska cykla och att det är glasklart för bilister att här är det cykelbana och mellan påfarter och cirkulationsplatser kan det komma cyklister.

Kommentarer